Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği VISUAL ARTS EDUCATION ASSOCIATION

Etkinlikler Manşet

Görsel Sanatlar, Teknoloji ve İletişim Paneli

Değerli Meslektaşım,

Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği (GÖRSED) olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında 24 Kasım – 01 Aralık 2017 tarihleri arasında Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Sanat Galerisinde bir Uluslararası Karma Sergi ve Konferans Salonunda Görsel Sanatlar, Teknoloji ve İletişim” temalı bir PANEL düzenleyeceğiz. Ayrıca GÖRSED’in gelenekselleşen yılın “Görsel Sanatlar Eğitimi Hizmet Onur Ödülü” ile “Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi Ödülü” törenini de gerçekleştireceğiz. Bilindiği gibi sözü edilen ödüller; ülkemizde sanat ve tasarım eğitiminin gelişmesi ve yaygınlaşması ile görsel sanatlar eğitimcisi yetiştirmede üstün başarı ve hizmetlerde bulunan adaylara verilmektedir.

GÖRSED Yönetim Kurulu olarak “Yılın Görsel Sanatlar Eğitimi Hizmet Onur Ödülü”ne aday olarak Prof. Mustafa AYAZ’ı belirledik. Çağdaş Türk resim sanatının önde gelen isimlerinden olan AYAZ, 1938 yılında Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğmuş, çocukluğu II. Dünya savaşının bunalımlı yıllarına rastlamıştır. 10 yaşında ilkokula başladığı yıllardan beri resme özel bir ilgi duymuştur. 1953’te Erzurum Pulur Köy Enstitüsü’ne giren Ayaz’ın resim yeteneği öğretmenlerinin dikkatini çektiğinden Ortaokul son sınıfta İstanbul Çapa İlk Öğretmen Okulu Resim Semineri Sınavına gönderilerek sınavı kazanır. 1959’da mezun olur ve bir yıl öğretmenlikten sonra Gazi Eğitim Enstitüsünün Resim Bölümü’ne girerek 1963’te buradaki eğitimini bitirir. Çorum’da 3 yıl resim öğretmenliğinden sonra mezun olduğu okula 1966 yılında asistan olarak göreve başlar ve 1984’e kadar okulda resim hocalığı yapar. Ayaz, aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim üyeliğine başlar ve 1987’de profesör olarak emekli olur. Bir yıl da Bilkent Üniversitesi’nde çalıştıktan sonra buradan da ayrılarak o tarihten itibaren sanatsal çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir. Sanatçı altmışı aşkın kişisel sergi açmış, on dokuz ödüle layık görülmüş ve Hindistan, Kuveyt, Mısır, Romanya, Bulgaristan, Polonya, Belçika, Fransa, ABD, İngiltere, Cezayir ve Almanya gibi birçok ülkede karma sergi ve bienallere katılmış ve bu eserlerinden 400’ü aşkını yabancı ülke koleksiyonlarında, 4.000’e yakını da yerli koleksiyonlarda korunmaktadır. Sanatçılığının yanı sıra sanat eğitimciliğini de üniversitelerde yaptığı akademisyenliğiyle kanıtlamıştır. Ayrıca Mustafa Ayaz kendi olanakları ile yapımı 2009 yılında tamamlanan sanatsal birikimlerinin eseri olan Mustafa Ayaz Müzesi ile ülkemiz kültür ve sanat dünyasına büyük bir katkı ve yatırım yapmıştır.  Prof. Mustafa AYAZ’ı sözü edilen birikimi ve ülkemizdeki sanat ve tasarım eğitiminin gelişmesi ve yaygınlaşmasına yaptığı önemli katkılarından dolayı bahse konu ödüle aday göstermiş bulunuyoruz.

      “Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi Ödülü”nü ise GÖRSED Yönetim Kurulu’nun aldığı karar gereği bu yıl akademisyenler ve Görsel Sanatlar Öğretmenleri olmak üzere iki kategoride verilecektir. Her iki kategori için aşağıdaki kriterlerin tamamına ya da bir bölümüne sahip GÖRSED üyelerimizden, tüm etkinliklerini içeren ÖZGEÇMİŞLERİNİ 10 Kasım 2017 Cuma’ya kadar gorsedsanat@gmail.com veya iletisim@gorsed.org.tr e-posta adreslerinden birine göndermeleri gerekmektedir. Yapılacak değerlendirmenin sonucu 18 Kasım 2017 Cumartesi günü üyelerimize duyurulacak ve ödülümüz 24 Kasım 2017 Cuma günkü programda kendilerine verilecektir.

NOT: Sergiye GÖRSED üyeleri, Diyarbakır’da görev yapan “Görsel Sanatlar/Resim/Resim-İş/Teknoloji ve Tasarım Öğretmenleri” ile Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanları ücretsiz başvurabilecektir.

Ayrıca ilk defa bu duyuru ile GÖRSED’i tanımış olup, üyemiz olmak isteyen meslektaşlarımız da (http://www.gorsed.org.tr/tr/?p=739) linkinden Dernek Tüzüğünü inceleyip Üyelik Formunu eksiksiz doldurduktan sonra bir defaya mahsus olmak üzere Üyelik Aidatı olan 60 TL’yi ilgili hesaba yatırarak bu sergimize eser gönderebilirler. Üyelik Başvuru Formu, banka dekontu/bankamatik makbuzunun taranmış hali ile JPEG formatında yüksek çözünürlüklü VESİKALIK bir fotoğrafın gorsedsanat@gmail.com veya iletisim@gorsed.org.tr e-posta adreslerinden birine gönderilmesi ile ÜYELIK işlemi tamamlanmış olacaktır.

NOT: Sergi Şartnamesi ve Başvuru Formu ektedir.


“Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi Ödülü”

Başvuru Kriterleri

Akademisyen1- GÖRSED üyesi olmak,

2- Yurtiçi/yurtdışı hakemli dergilerde makale yayınlamış olmak,

3- Kitap yayınlamış olmak,

4- Ulusal/Uluslararası kongre/sempozyumlarda bildiri sunmak, konferans vermek,

5- Yurtiçi/yurtdışında kişisel sergi açmış olmak,

6- Yurtiçi/yurtdışı karma/grup sergilerine katılmış olmak,

7- Ulusal/Uluslararası kongre, sempozyum ve sergi düzenlemek,

8- Yurtiçi/yurtdışı yarışmalı sergilerde ödül almış olmak,

9- 45 yaşını geçmemiş olmak.

Not: Sonuçlar ilgili jüri tarafından puanlanarak belirlenecektir.

 Görsel Sanatlar Öğretmeni1-    GÖRSED üyesi olmak,

2-    Öğretmenlik mesleğindeki başarılarını gösteren belgelere sahip olmak (Takdir, Teşekkür, Başarı Belgesi vb.),

3-    Kongre ve sempozyumlara katılmak,

4-    Kişisel sergi açmış olmak,

5-    Karma/grup sergilerine katılmış olmak,

6-    Yarışmalı sergilerde ödül almış olmak,

7-    Emekli sanat eğitimcileri de başvurabilirler.

         Not: Sonuçlar ilgili jüri tarafından puanlanarak belirlenecektir.

                

 

Panel Konusu: GÖRSEL SANATLAR, TEKNOLOJİ ve İLETİŞİM

Moderatör:

Prof. Dr. Ali Osman ALAKUŞ, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı ve Dekan Yardımcısı

Panelistler:

Doç. Dr. Levent MERCİN, Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, “Sanat, Teknoloji ve Müzeler”

Doç. Dr. Serdar TUNA, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, “Görsel Sanatlar Eğitiminde Dijital Teknolojinin Kullanımı”

Yrd. Doç. Dr. Doğan ARSLAN, Medeniyet Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, “İmgenin Sanat ve Tasarım İletişimindeki Konumu”

Yrd. Doç. Dr. Levent ÇORUH, Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, “Sanat ve Tasarım Eğitiminde Sanal ve Artırılmış Gerçeklik”

Okutman Onur TOPRAK, Erciyes Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, “Sanat Eğitiminde İnteraktif Dönem ve Uygulama Örnekleri”

Mehmet Ali AKSAKAL, Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni, “Fotoğraf Teknolojilerinin İletişim Boyutu ve Sanat Eğitimine Yansımaları”

Sergi Jürisi:

  1. Saima Zaidi, Habib University Communication Studies and Design Department. Pakistan
  2. Xu Li Beijing Institute of Graphic Communication. Çin
  3. Dalida Karic-Hadziahmetovic, The Academy of Fine Arts in Sarajevo. Bosna-Hersek
  4. Amir Hosseinzadeh, Azad University, Visual Communication Department. İran
  5. Luba Lukova, School of Visual Art, New York. USA
  6. Dr. Melek GÖKAY, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi
  7. Dr. Ali Osman ALAKUŞ, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi
  8. Doç. Dr. Levent MERCİN, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
  9. Doç. Dr. Serdar TUNA, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi
  10. Doç. Dr. Doğan ARSLAN, Medeniyet Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi.

24 Kasım 2017 Cuma günü 14.00te açılacak sergimize, ödül törenimize ve aynı gün saat 14.30’da başlayacak panelimize üyelerimiz, görsel sanatlar eğitimcisi meslektaşlarımız ile tüm sanatseverler davetlidirler.

Selam ve saygılarımızla…

GÖRSED Yönetim Kurulu adına

Genel Başkan
Prof. Dr. Melek GÖKAY
0 533 346 93 18